Dügün Tv Aydin Çine


 

5 Haziran 2017 Pazartesi

Etli Güveç Tarifi

Etli Güveç Tarifi İçin Malzemeler:
Yarım kg kuşbaşı dana eti,
1 ad. büyük boy soğan,
1-2 diş sarımsak,
2-3 ad. orta boy patates,
3-4 ad. patlıcan,
2-3 ad. sivri biber,
1 yemek kaşık salça,
Tuz,
Kırmızı pul biber,
Sıcak su.
İlk olarak soğanı, sarımsakları irice doğrayalım. Ardından patatesleri, patlıcanları, biberleri orta kalınlıkta küp şeklinde doğrayalım. Sıvı yağda üzerlerine tuz serperek sırasıyla hafif kızartalım.
Tencereye kuşbaşı etleri koyalım  ve suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
İçine soğanı, sarımsakları, kırmızı pul biberi, salçayı,tuzu, 2 su bardak sıcak suyu koyalım ve orta ateşte pişirelim. Kızarttıkmız patatesleri, patlıcanları, biberleri ilave edelim ve yavaşça sebzeleri ezmeden karıştıralım. Hazırladığımız etli harcı küçük güveçlere paylaştıralım.
Güveçlerimizi önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyetler Olsun …

0 yorum:

Yorum Gönder