Dügün Tv Aydin Çine


 

6 Haziran 2017 Salı

Etli Yemek Tarifleri Görselleri

MALZEMELER:
500 gram kuzu eti
5-6 ad. patlıcan
3 ad. kabak
5 ad. domates
5 ad. yeşil biber
3 ad. kırmızı biber
3 ad. soğan
4 diş sarımsak
Defne yaprağı veya kekik kekik (tercihe göre)
1 çorba kaşık domates salçası
1, 5 çorba kaşık biber salçası
1 çorba kaşık tereyağı
Yarım çay bardak zeytinyağı
Tuz
Karabiber
HAZIRLANMASI:
Kuşbaşı şeklinde doğranmış olan eti bir miktar su ile haşlayıp suyunu alalım. (Suyunu en sonda üzerine kullanacağız.) Güveç tavasına az bir miktar zeytinyağı dökelim. Eti koyup üzerine soğanları ve sarımsağı doğruyalım Üzerine patlıcanları alacalı soyuyoruz ve doğruyoruz. Kabakları doğruyoruz. Kırmızı ve yeşil biberleri ayıklıyoruz ve doğruyoruz. En üste domatesi koyalım. Ayırdığımız et suyuna domates salçası ve biber salçası, tuz, karabiber karabiber ekleyip üzerine gezdiriyoruz. Defne yaprağını veya kekiği koyuyoruz. 1-2 yaprak taze nane nane koyabilirsiniz. Tereyağını en üste koyuyoruz. Üzerini önce yağlı kağıtla sonra alüminyum folyoyla kapatıyoruz. Ocak üzerinde biraz kaynatıyoruz. Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. 1-1, 5 saat kadar pişirdikten sonra fırından alıyoruz. Servise hazır, afiyetler olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder