Dügün Tv Aydin Çine


 

6 Haziran 2017 Salı

Etli Yemek Tarifleri

MALZEMELER:
500 gr. kuzu kuşbaşı
300 gr. mantar
1 orta boy soğan
1 domates
1 büyük kırmızı biber
2 sivri biber
2 diş sarımsak
1 yemek kaşık salça
Tuz, karabiber karabiber, pul biber ve istenilen baharatlar
Tereyağ ve zeytinyağ
HAZIRLANMASI:
İlk olarak mantarları soyup jülyen doğruyoruz. Ardından çok az zeytin yaknda suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Diğer taraftan etleri de suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Soğanları jülyen şeklinde, biberleri de halka halka doğrayıp bir köşeye alıyoruz. Domatesi rendeliyoruz. Tencerede tereyaknı ve zeytinyaknı eritip soğanı ekliyoruz biraz kavrulduktan sonra içine sarımsaklarımızı ekliyoruz. Hafif pembeleşmesine yakın salçayı ekleyip kavuruyoruz. Ardından biberleri ekleyip biraz pişiriyoruz. Biberler yumuşayınca mantarı eti ve domatesi ekleyip baharatlarını da koyup pişmeye bırakıyoruz. Çok susuz olursa isteğinize göre su ekleyebilirsiniz ben biraz ekledim. Afiyet olsun.
Bu Tarifi bizimle paylaşan Yemeğe‘de sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

0 yorum:

Yorum Gönder