Dügün Tv Aydin Çine


 

5 Haziran 2017 Pazartesi

Evde Tantuni Tarifi

MALZEMELER:
400 gr kadar küçük doğranmış et
yeterince Tuz
Karabiber
Pulbiber
Sıvı yağ
Soğan ve son olarak Domates.
HAZIRLANMASI:
İlk olarak etler tencereye alınır üzerini geçecek kadar su konur ve haşlamaya bırakılır. Su kaynadıktan sonra 35 dakika pişmeye bırakılır. Etler piştikten sonra kevgirle saca alınır. Saçta sıvı yağ tuz ve baharatlarla 5- 10 dakika çevrilir sert olmaması için etin suyundan 4-5 kaşık ilave edilir. Soğanlar ve domatesler yarım ay şeklinde ince ince doğranır ve tabağa alınır. Ekmek arası yaparak servis edilir. Afliyetler Olsun …

0 yorum:

Yorum Gönder