Dügün Tv Aydin Çine


 

5 Haziran 2017 Pazartesi

Mantarlı Tavuk Sote

MALZEMELER:
1 pkt tavuk göğsü
2 iri soğan
3 adet yeşil biber
2 adet  domates
7-8 adet mantar
1 yemek kaşık biber salçası Kekik, tuz, nane, pul biber, köri
HAZIRLNAMASI
İlk olarak tavuk göğüslerimizi doğruyoruz sonra Ocağımıza tavamızı koyup yarım bardak su ekleyip karıştırıyoruz. Tavuk kendi suyunu da salıp tüm suyu çektikten sonra yağımızı ekleyip soğan ve biberlerimizi hep beraber kavurduktan sonra mantarları ekliyoruz bir beş dakika kavurduktan sonra küçük küçük doğradığımız domatesleri ekleyip karıştırıp bırakıyoruz. Diğer tarafta bir kasenin içine yarısına gelecek şekilde sıcak su koyup 1 yemek kaşığı salçamızı eritiyoruz ve baharatlarımızı da ekleyip iyice karıştırdıktan sonra tenceremize onuda ekleyip karıştırın ve bi 15-20 dk kısık ateşte pişirin. Şimdiden afiyet olsun dilerseniz tek kişilik porsiyon güveçlere pay edip üzerine kaşar rendeleyip kızarana kadar fırına atabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder