Dügün Tv Aydin Çine


 

5 Haziran 2017 Pazartesi

Pratik Arnavut Ciğeri Tarifi

Tarifin Malzemeleri:
500gr taze doğranmış dana ciğeri,
1 fiske karbonat.
Ciğerleri Unlamak İçin:
Yarım su bardak un,
1 fiske karbonat.
Ciğeri Kızartmak İçin:
1 su bardak sıvı yağı,
1 tatlı kaşık tuz.
Garnitürü İçin:
2 adet büyük boy küp şeklinde doğranmış patates.
Patatesleri Suyun İçinde Bekletmek İçin:
1 yemek kaşık tuz.
Patatesleri Kızartmak İçin:
1 su bardak sıvı yağı.
Tarifin Yapılışı :
lk olarak ciğerleri havlu kağıt üzerine koyup kanını iyice alalım. Ciğerlerin üzerine bir fiske karbonat serpip karıştıralım. Yaklaşık yarım saat bu şekilde bekletelim. Patateslerin üzerine çıkacak kadar su koyalım. İçine tuz atıp bu şekilde yarım saat bekletelim. Süre sonunda ciğerin içine unu ilave edip karıştıralım ve fazla unu eleyelim.Derin bir tava da sıvı yağı kızdıralım.
Kızgın yağa ciğerleri bir avuç olacak şekilde atalım. Sonra yüksek ateşte ciğerlerin bir yüzünü yarım dakika diğer yüzünü de yarım dakika olacak şekilde toplam 1 dakika kızartalım. Ciğerlerin renginin beyaz olup pişmediğini düşünmeyin. Bir müddet sonra rengi değişecektir. Delikli kepçe ile yağını süzüp servis tabağına alalım ve üzerine az tuz serpelim. Bu şekilde kalan ciğerleri de kızartalım. Patateslerin tuzlu suyunu süzüp yıkadıktan sonra suyunu iyice süzelim.
Patatesleri kızgın yağda kızartalım. Ciğerlerin yanına isteğe bağlı maydanozlu soğan veya sumaklı soğan koyabilirsiniz. Servis tabağının ortasına ciğerleri koyalım. Servis tabağının kenarlarına kızarttığımız patatesleri, soğanlı sumağı ve maydanozu yerleştirelim. Yumuşacık Arnavut Ciğerimizi sıcak olarak servis yapın. Ciğeri bir miktar sütün içinde bekletirseniz, ciğerin rengi daha beyaz olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder