Dügün Tv Aydin Çine


 

6 Haziran 2017 Salı

Sulu Yemek Tarifleri Görselleri

MALZEMELER:
1 su bardak bezelye
2 patates
1 havuç
1 soğan
1 yemek kaşık domates salçası
1 tatlı kaşık tuz
2 diş sarımsak
4-5 yemek kaşık zeytinyak
Köftelik malzemeler;
300 gr köfte
Yarım ekmek içi (suda ıslatılacak)
Yaklaşık yarım demet maydanoz
1 yumurta
Tuz
1 soğan rendesi
Karabiber (yarım çay kaşık, silme)
Pul biber
1 yemek kaşık zeytinyak
HAZIRLANMASI:
İlk olarak soğanı doğrayıp karnıyarık tenceresine alın. Zeytinyak ekleyin. Sarımsakları iri iri doğrayıp tencereye ekleyin, soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Salçayı ekleyin. Önce doğranmış patatesleri, bezelyeyi, havuçları doğrayıp ekleyin. Tuzunu ve 2-3 su bardak suyunu da ekleyin. Yemeği kaynamaya bırakın. Bu arada yemeği kısık ateşte pişirin.
Köfte malzemeleri için; kıymayı leğene alın. İçine yarım ekmek içini ıslatıp suyunu sıkın kıymaya ilave edin, ufalanmış şekilde. Maydanozu ve soğanı robottan geçirip kıymaya ekleyin. Yumurtayı, zeytinyaknı, baharatları ekleyin ve yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar elde edin. Köfteleri kaynamış olan yemeğinize ekleyin. Kısık ateşte pişirmeye devam edin, sürekli karıştırmayın daklmasın. Havuçlarınızı sebzelerinizi kontrol edip tencerenin altını kapatıp sıcak servis yapın. Afiyetler olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder