Dügün Tv Aydin Çine


 

5 Haziran 2017 Pazartesi

Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlı Barbunya Malzemeleri:

2 su bardağı barbunya
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1-2 adet patates
1-2 adet havuç
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Tuz

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi’nin Yapılışı

Barbunyalar üzerini geçecek kadar su eklenerek haşlanır. Barbunyaları, haşlanırken çok eritmeyin. Patates ve havuçlarla birlikte kaynarkenki pişme payını da göz önüne alın. Ayrı bir tencerede zeytintağı, soğan ve sarımsak kavrulur. Salça ve toz biber eklenerek kavrulmaya devam edilir. Ardından kabukları soyulup küp doğranmış patates ve havuçlar eklenir. Hepsi biraz kavrulduktan sonra haşlanıp suyu süzülen barbunyalar eklenir. Son olarak tuz, şeker ve üzerini geçecek kadar su eklenerek kapağı kapatılır. Kaynayınca kısık ateşte pişmeye bırakılır. Patates ve havuçlar yumuşayana kadar pişirilir. Altını kapattıktan sonra en az yarım saat dinlendirin.

0 yorum:

Yorum Gönder