Tavuk Kızartması Malzemeler
1 adet orta boy tavuk
9 gr. un ( 1 çorba kaşığı)
10 gr. saşça( 1 çorba kaşığı)
Sarımsak ( üç diş)
60 gr. yaklaşık 3 çorba kaşığı zeytinyağı
Baharat( 1 çay kaşığı karabiber ve tuz)
9 gr. un ( 1 çorba kaşığı)
10 gr. saşça( 1 çorba kaşığı)
Sarımsak ( üç diş)
60 gr. yaklaşık 3 çorba kaşığı zeytinyağı
Baharat( 1 çay kaşığı karabiber ve tuz)
Tavuk Kızartması Tarifi
Derin bir kabın içinde öncelikle 1 diş sarımsağı rendeliyoruz içerisine salça, un ve zeytinyağı ilavesi yaparak elinizle harcı karıştırınız. (dilersenz yoğurt ilavesi yapabilirsiniz). Tavuk sosumuz hazır şimdi daha önceden yıkamış olduğumuz tüm tavuk tuz ve karabiber ile ovulur ve içine 1 diş sarımsak eklenir. Görseller de olduğu gibi yağlı kağıt içine aldığınız tüm tavuğun üzerine hazırladığımız harcı sürerek yağlı kağıdımızı kapatıyoruz. Fırına attığımız tavuk kızartması yaklaşık 1 saat sonra yenmeye hazır afiyet olsun bayanlar…
0 yorum:
Yorum Gönder