MALZEMELER:
4-5 ad. tavuk but
3 tane patlıcan
2 tane kabak
2 soğan
4 diş sarımsak
2 tane havuç
2 kırmızı biber
2 yeşil biber
2 ad. patates
domates salçası
tuz
karabiber karabiber
kekik kekik
zeytinyağı
4-5 ad. tavuk but
3 tane patlıcan
2 tane kabak
2 soğan
4 diş sarımsak
2 tane havuç
2 kırmızı biber
2 yeşil biber
2 ad. patates
domates salçası
tuz
karabiber karabiber
kekik kekik
zeytinyağı
HAZIRLANMASI:
İlk olarak butları suda haşlıyoruz, kaynadıktan 1-2 dakika sonra kapatalım Etler yarım pişsin (fırında da pişecek), Etler haşlanırken sebzeleri hepsini yemeklik küp küp doğrayın ve tepsiye alın, ağzı açık bir kap içine salçayı sulandırıp tuz karabiber karabiber kekiği atıp harmanladıktan sonra haşladığımız butları salçalı sosa batırıp sebzelerin arasına yerleştirelim geri kalan salçalı sosu butların ve sebzelerin üzerinde gezdirin ve su tavukların üzerine örtmesin ama azda olmasın daha sonra 180-190 derecede ısıttığımız fırına verelim. 20-25 dakika piştikten sonra üzerine folyo ile kapatalım 15-20 dakika daha pişirip ( patatesleri kontrol edip ona göre pişip pişmediğini anlamış olabiliriz eğer patatesler pişmiş ise ) yemek hazır demektir. Afiyetler olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder