Dügün Tv Aydin Çine


 

5 Haziran 2017 Pazartesi

Tarifin Malzemeleri:
3 ad. orta boy patates,
250-300 gram kıyma,,
1 ad. soğan,
1 ad. yeşil biber,
1 ad. kırmızı kapya biberi,
1 ad. domates,
1 yemek kaşık domates salçası,
4 yemek kaşık sıvı yağ,
Tuz,
Kekik,
Pul biber,
2 su bardağı su (400 ml.).
Fırında kıymalı patates yemek tarifi yapmak için ilk olarak kıymalı harç hazır edilir.
Kıymalı harcı hazırlamak için kuru soğanın kabukları soyulup yıkanır ve ince ince doğranıp tavaya koyulur.
Üzerine 4 yemek kaşık sıvı yağ ilave edilip biraz sotelenir.
Sotelenen soğanın üzerine kıyma ilave edilip karıştırılır ve suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
Kıyma suyunu çekince ince ince doğranmış biberler, kabuğu soyulup küçük küçük doğranmış domates ve 1 yemek kaşık salça ilave edilip biraz pişirilir.
Son olarak tuz, baharatlar ve 2 su bardağı su eklenip karıştırılarak ocaktan alınır.
Patateslerin kabukları soyulup yıkanır ve çok kalın olmayacak şekilde yuvarlak yuvarlak dilimlenir.
Dilimlenen patatesler küçük boy yuvarlak borcam içerisine yerleştirilir.
Patateslerin üzerine eşit şekilde kıymalı harç dökülür ve borcamın üzeri alüminyum folyo ile kapatılır.
Hazırlanan fırında kıymalı patates yemeği, önceden ısıtılmış 180° fırında patatesler yumuşayıncaya kadar (yarım saat) pişirilir.
Süre sonunda borcam üzerindeki alüminyum folyo çıkartılır ve üzeri açık olarak yaklaşık 10 dakika kadar daha pişirilir (üzerine domates ve biber dilimleri yerleştirebilirsiniz).
Daha sonra pişirilen yemek fırından alınır ve sıcak olarak servise sunulur.
Bu ölçüler ile 4-5 kişilik yemek elde ediliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder